Hoe werkt het?

Pure techniek, precisie en concentratie

Een uitdagende combinatie van handelingen: de kruisboog opspannen, de pijl goed aanleggen en richten. Dan de adem even inhouden en schieten. Als de pijl door de lucht vliegt is er altijd weer even dat moment van een fractie van een seconde dat je er niets meer aan kunt doen. Dan raakt de pijl zijn doel en is het resultaat van jouw schietbeurt direct zichtbaar. De confrontatie met jezelf aangaan, dat is waar kruisboogschieten om draait. Het is spannend, zeer competitief en vergt een enorme concentratie, mentale veerkracht en geduld.

 

Een sport voor iedereen

Een wedstrijd vindt plaats op een binnen- of buitenbaan en de duur kan varieren van  dertig tot negentig minuten. Wie bij het woord kruisboog alléén maar denkt aan gildes en schuttersverenigingen, heeft het mis. Kruisboogschieten is een sport voor iedereen. Jong en oud, mannen en vrouwen beoefenen de sport. Ieder op zijn of haar eigen niveau, in de eigen leeftijdscategorie en bij een eigen sportvereniging. Individueel en/of in teamverband en ieder in zijn of haar favoriete discipline.

Ook voor mensen met een lichamelijke beperking zijn er mogelijkheden om aan deze sport mee te doen. Men kan deze sport vrijstaand en zittend beoefenen. Met name de traditionele disciplines 10 meter en 20 meter zijn daar goed op ingericht.

 

Kruisboogschieten doe je samen

Hoewel kruisboogschieten een individuele sport is, wordt er ook met teams geschoten. Daarnaast zijn het delen van de passie, het uitwisselen van ervaringen én gezelligheid ook belangrijke aspecten. Vaak zijn de banen gevestigd in of naast een horecagelegenheid. In toenemende mate is het mogelijk om te schieten in speciale sportcentra.

Vul je e-mailadres in en meld je aan voor onze nieuwsbrief