Nederlandse Matchschutters winnen interland tegen Belgiƫ

Nederlandse Matchschutters winnen interland tegen Belgiƫ

Daags na de officiële opening van schietbaan ‘De Moerse Bossen’, is op zondag 23 juli jl. de Interland 10 meter Match kruisboog verschoten tussen Nederland en België. Per land traden 5 schutters aan voor de landenwedstrijd 10 meter Match.
Na de officiële opening door voorzitter Jörgen Jorissen van de Nederlandse Kruisboog Bond (NKB) startten de schut(s)ters klokslag 10.00 uur met hun 40 wedstrijdschoten voor het landenklassement.

Landenklassement:
De ploegscore per land word bepaald door de 4 beste resultaten van 5 schutters. De Nederlandse ploeg scoorde hier 1421 punten tegen 1393 punten voor België. Opmerkelijk hierbij was de score van de pas 18 jarige Zoë Geudens namens België. Als tweedejaars 10 meter Match schutster was zij bij de Belgische ploeg de topschutster met 354 punten en liet zij een aantal ervaren schutters achter zich.

Eliminatie Finale voor goud, zilver en brons
Uit de scores van de landenwedstrijd werden voor de persoonlijke eretekens de 8 beste schut(s)ters geselecteerd voor de zogenaamde ‘Eliminatie Finale’. Een nieuw finale systeem conform het nieuwe reglement van de Internationale Armbrust Union (IAU), waarbij 8 schutters een finale op commando schieten, nu aangevuld met een eliminatie systeem vanaf schot 10 t/m schot 16. Dat betekend dat er vanaf schot 10 er per finale schot steeds de op dat moment laagst geklasseerde schut(s)ter afvalt totdat er uiteindelijk een winnaar is.
Omstreeks 12.00 uur startte wedstrijdleider Wim Aarts de finale.  
Na 10 finale schoten viel als eerste Anton van Bekhoven (NED) af. Na het 11e schot viel Charel Kusters (BEL) uit de finale. Het 12e schot was het laatste schot van Danny Den Haese (BEL). Na het 13e schot viel Peter Van De Wiele (BEL) af.

Kijk hier voor alle uitslagen.

 

Datum: zondag 23 juli 2023

Terug naar nieuwsoverzicht

Vul je e-mailadres in en meld je aan voor onze nieuwsbrief